barbadosz

Főoldal

 

                       

 


 Képeslap küldése


Köszönöm,hogy benéztél!

Van úgy, hogy találkozunk valakivel,
talán sohase láttuk addig,
de alighogy rápillantunk,
érdekel, még mielőtt egy
szót is váltottunk volna."

Remélem ti is így lesztek
és még sokszor benéztek. 

 Segítsetek

//szorme.gportal.hu/

,Katt a párnára.

Bővülni fog ,nézz be többszőr.

 

 

 

 

 

 

Menű
 
Új csodák
 

 

     

   Főoldal

  Gyerekeknek

http://barbie.everythinggirl.com/

http://www.egyszervolt.hu/ret/

http://www.minimax.hu/index.php

http://www.startlapjatekok.hu

http://teveclub.hu/ 

http://www.levendulaneni.

 

DÍJAIM

KÖSZÖNÖM Anna

 

A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!

 


2

Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
 érdemes
odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés 
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb 
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.

A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre, 
belinkelem
azt a személyt, akitől kaptam, 
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat, 
üzenetet hagyok a kiválasztott  személyeknek..

Az én általam javasolt oldalak

//honeyjen-oldala.gportal.hu/

//pro.domo.gportal.hu/

//mamka.gportal.hu/

Lady Luna

Mamka



1

 

A Kreatív Blogger díjjal 
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a  lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt,
akitöl kaptam,
megnevezek 5   weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok 
a kiválasztott személyeknek
 .

 

Kiválasztottaim:

 

Lady Lunától kaptam

 

megtisztelt a barátságával.

 

Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,

és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a

személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal

megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!

 

Jenikém,a Druszám,Mamka,

Lady Luna
 

 

Annától

Köszönöm.

 

                      

 

 

 

 

X X

 

 


 

"Mindennap

 megszünik valami,
amiért az ember

 szomorkodik,
 s mindíg

születik valami,
amiért érdemes

 élni
és küzdeni".
(Herakleitos)

             

 

 

Olyan jó néha angyalt lesni
S angyalt lesve

 a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni,

 mesék tavában megfürödni
S mesék tavában mélyen,

 mélyen ezt

 a világot elfeledni.

 

 

Add a Startlaphoz

Ananászos pulykamell aprópecsenye. Konyhatündér oldaláról

Hozzávalók:
  • 50 dkg pulykamellfilé (kockákra vágva)
  • 1/2 darabolt ananász (konzerv vagy friss)
  • 1 dl tejszín
  • só, bors, őrölt rozmaring, gyömbér, olaj


    1. A pulykamellet megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, a serpenyőben kevés olajban megpirítjuk.

    2. Kevés vizet a hús alá öntve, fűszerezzük, lefedve pároljuk.

    3. Az ananászt megpucoljuk (a konzervet kinyitjuk), feldaraboljuk, a húshoz tesszük.

    4. Ha megpuhult a hús (kb.1/2 óra), a levét kevés tejszínnel sűrítjük.

    Hagymás rozmaringos pulykamellszelet
    Hozzávalók 2-3 személyre:

  • 60 dkg pulykamellfilé
  • 1-2 hagyma (új főzőhagyma)
  • só, bors, rozmaring, olaj

    1. A hagymát felkarikázzuk, a húst megmossuk, felszeleteljük.

    2. Tűzálló edénybe kevés olajat öntünk, a hússzeleteket beletesszük, megszórjuk a hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, és friss rozmaringot szórunk a tetejükre. 

    3. Sütőben közepes lángon sütjük, amíg szépen megpirulnak a husik (30-35 perc).

    Ananásszal töltött csirke
    Hozzávalók:

  • 1 tölteni való csirke
  • 25 dkg rizs
  • 1 darabolt ananász (konzerv)
  • 1 ek zellerzöld apróra vágva
  • 2 ek mazsola
  • 2 ek olvasztott vaj
  • só, bors, curry, majoranna, olaj

    1. A csirke és az olaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat.

    2. Sózzuk be a csirkét, töltsük meg a masszával, tűzzük össze a bőrét, tegyük tepsibe, öntsünk hozzá annyi olajat, hogy ujjnyi vastagon álljon a tepsiben. 

    3. Sütés közben locsolgassuk a zsírjával, pirulásig süssük, (kb. 1 óra).

    Gyümölccsel töltött szűzpecsenye
    Hozzávalók:
  • 70 dkg szűzpecsenye
  • néhány szem gyümölcs (pl:aszalt szilva, vagy sárgabarack)
  • sajt (márványsajt, vagy camambert)
  • néhány szelet császárszalonna
  • só, bors, kakukkfű
  • 1 ek olaj a sütéshez + víz

    1. A húst mossuk meg, kicsit klopfoljuk ki, fűszerezzük.

    2. A húsra tegyük egy sorba a gyümölcsöket, és a sajtot, tekerjük fel, mint a palacsintát, tekerjük körbe a szalonna szeletekkel, és alufóliával csomagoljuk be jó szorosan.

    3. Egy tepsibe tegyünk egy ek olajat és annyi vizet, hogy kényelmesen beborítsa a tepsi alját, tegyük bele az alufóliába csomagolt hústekercset, és sütőben közepes lángon süssük kb. 1-1,5 órát. 

    4. Ha megsült a hús, a szaftját egy kis edényben, tejszínnel besűríthetjük, és a hússal tálalhatjuk.

  •  

    Marhahús leves
    Hozzávalók:
  • 50-60 dkg marhahús
  • 1 hagyma
  • 5-6 sárgarépa
  • 2-3 fehérrépa
  • 1 zeller
  • só, bors, babérlevél, szerecsendió, kurkuma
  • 1/2 kk pirospaprikakrém

    1. A húst megmossuk, egy lábos vízben feltesszük főni, a hagymát megpucoljuk, a hús mellé tesszük, a többi zöldséget is megpucoljuk és a levesbe tesszük.

    2. Fűszerezzük, és kivárjuk amíg megpuhul a hús (kb. 2-2,5 óra), közben ha a zöldségek hamarabb megpuhulnak, azokat kiszedjük egy tálra.

    3. Ha a hús is megpuhult, kiszedjük, felszeleteljük, a levesbe belefőzzük a tésztát, és tálaljuk a forró levest a főtt zöldségekkel együtt.

    ...............
  • Mézes-szegfűszeges sertésragu

    Hozzávalók:
    50 dkg sertéshús (karaj, vagy comb)
    2 dl tej
    1 ek méz
    vöröshagyma
    só, bors, szegfűszeg


  • A húst megmossuk, felkockázzuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk.
  • A tejet mézzel elkeverjük, a húsra öntjük, hozzátesszük az egészben hagyott hagymát, és a fűszereket.
  • Lefedve lassú tüzön puhára pároljuk.
  • Rizzsel tálaljuk.
    Készíthetjük pulykamellből is.
  • ..............................
  • Sütik .Habos almás-mákos lepény

    Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1-2 ek tejföl vagy pici tej
  • csipet só
  • 1/2 tasak sütőpor

    Töltelék:
  • 1 kg alma
  • 10-15 dkg őrölt mák (vagy dió)
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • a tojások felvert habja


    1. Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt.

    2. Hidegre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.

    3. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét jól kinyomkodjuk, hogy ne áztassa el a tésztát, majd a cukorral, és a darált mákkal (dióval) összekeverjük.

    4. A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztára kenjük a tölteléket, kb. 25 percig sütjük.

    5. Közben keményre felverjük a tojásfehérjéket, aztán porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. 

    6. A félig sült süteményre rákenjük a 4 tojás felvert, cukrozott habját, lassú tűznél sütjük tovább, amíg megpirul a tojáshab a süti tetején.
    Készíthetjük kerek tortaformában is.

     

  • Mézes krémes lepény
    Hozzávalók:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek meleg méz
  • 5 dkg margarin
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 1 kk mézes fűszerkeverék, 1 kk fahéj

    a krémhez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 ek liszt
  • 1/2 l tej
  • vaníliás cukor, narancshéj
  • (a csokis változathoz 2 ek kakaópor)

    a tetejére lehet csokimázat kenni:
  • tortabevonó étcsoki

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, kisütjük őket, (5-7 perc alatt megsülnek).

    2. A krémhez a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, habosra keverjük.

    3. A lisztet kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet melegítjük, hozzáöntjük a kikevert lisztes sűrítő keveréket, reszelt narancshéjjal ízesítjük, kevergetve sűrűre főzzük.

    4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert margarinhoz, elkeverjük, (ha csomós lett, botmixerrel segíthetünk rajta).

    5. A kisült tésztalapokat sorban egymásra rakva megkenjük a krémmel.

    6. A tortabevonót felolvasztjuk, rákenjük a harmadik lap tetejére, és hidegre tesszük.

    7. Másnapra puhul meg a tészta teljesen, kb. 2 x 4 cm-es szeletekre vágjuk.


  • Őszibarackos - kókuszos krémes torta

    Hozzávalók:
    A tésztához (a poharas süti tésztája):
  • 1 tojás 
  • 1 bögre cukor
  • 2 bögre liszt
  • 1 sütőpor, (1 vaníliás cukor)
  • kb. 1 bögre tej
  • 1/2 bögre kókuszreszelék
  • 1-2 őszibarack (feldarabolva)

    1. A tojást a cukorral, vaníliával habosra keverjük, a lisztet, sütőport hozzáadjuk, fokozatasan adjuk hozzá a tejet, amíg könnyen keverhetővé válik, (ha túl híg, nem sül át a belseje).

    2. A tésztába keverjük a kókuszt és a barackot is. 

    3. Sütőpapírral kibélelt, vagy vajazott - lisztezett tortaformába öntjük, közepes lángon sütjük, amíg a tepsi falától láthatólag kész elválni piruló tetejű sütink.

    A krémhez (a mézes krémes krémje):
  • 10 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 2 ek liszt
  • 1/4 l tej
  • vaníliás cukor, narancshéj
  • 1 torta zselé vagy zselatin, + 2-3 ek narancslé

    1. A krémhez a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, habosra keverjük.

    2. A lisztet kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet melegítjük, hozzáöntjük a kikevert lisztes sűrítő keveréket, reszelt narancshéjjal ízesítjük, kevergetve sűrűre főzzük.

    3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert margarinhoz, elkeverjük, (ha csomós lett, botmixerrel segíthetünk rajta).

    4. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint pici vízzel kikeverjük, kevés narancslével felöntve, mikróban 10 másodperc alatt megmelegítjük (nehogy kifusson!), a krémhez öntjük, elkeverjük.

    5. A kisült tortát, miután kissé kihült, két vagy három lapra vágjuk (attól függően, milyen magas lett a torta), az alsó lapot a tortaforma alján hagyva megkenjük a krémmel, a torta tetejét visszahelyezzük, a kapcsos tortaforma karimáját köré pattintjuk, és hidegre tesszük.

    6. Néhány óra múlva, fogyasztás előtt a tortát díszíthetjük tejszínhabbal, barackkal, rózsaszirommal.

  • .Kivis-banános gyümölcstorta


    Hozzávalók:
  • 1 gyümölcstortalap
  • 1 főzős vaníliapuding
  • 1/2 l tej
  • 3 ek cukor + 1 vaníliás cukor
  • 1 banán, 3 kivi
  • színtelen tortabevonó zselé

    1. Elkészítjük a pudingot, a cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Ráöntjük a tortalapra.

    1. A gyümölcsöket rákarikázzuk.

    1. Ha nem fogyasztjuk el azonnal, tegyünk rá tortabevonó zselét, a rajta szereplő utasítások szerint készítsük el, egyenletesen öntsük a tortára, így nem barnulnak meg a gyümölcsök.

    Csigakeksz (tojás nélkül)

    Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • kb 2 dl tej
  • sütőpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér
  • 2 ek kakaópor 

    1. A tésztához az anyagokat a kakaópor kivételével összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, külön tálba helyezzük, és az egyik adaghoz hozzágyúrjuk a kakaóport.

    2. A tésztákat hidegre tesszük kb. fél órára, aztán kinyújtjuk mindkét tésztát külön-külön fél centi vastagságúra, egymásra tesszük a kakaóst és a nem kakaóst, sodrófával még nyújtjuk egy kicsit együtt a kettőt, hogy összetapadjanak, majd feltekerjük, mint a palacsintát.

    3. Éles késsel fél centi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon sütjük. (10-12 perc alatt megsülnek.) 

     

  • Puha mézeskalács
    Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg langyos méz
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 dkg szalalkáli (tejben oldva)+ késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 tojássárgája + 1 egész tojás
  • mézeskalács fűszerkeverék

    A mázhoz
  • 5-6 ek porcukor + 2 tojásfehérje

    1. Összegyúrjuk a tésztát, egy éjszakára hidegre tesszük

    2. Másnap formákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közepes lángon kisütjük (hamar megsül, 10-12 perc alatt). 

    3. Ha díszes mézeseket szeretnénk, a sok porcukorral (attól fog szépen megkeményedni) elkeverjük a tojásfehérjét (nem kell felverni), kilyukasztjuk egy zacskó csücskét, beletöltjük a cukros mázat, és kicifrázzuk a mézeseket.

  • Vaníliás csók

    Hozzávalók:
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 2 vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 sütőpor
  • citromhéj
  • 10 dkg darált dió
  • porcukor, étcsoki a díszítéshez

    1. A margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot, habverővel krémesre keverjük, a tojásokat is egyenként hozzáadjuk, majd a liszttel és a sütőporral, a dióval, citromhéjjal simára keverjük.

    2. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba, vagy csücskénél kilyukasztott tiszta zacskóba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk (kiskanállal is működik).

    3. Előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 percig sütjük.

    4. A megsült kekszekre felolvasztott étcsokit csurgathatunk, vagy porcukorba forgathatjuk őket.

    5. Ha a csoki megdermedt, tegyük a fémdobozba.

  • Keksztekercs

    Hozzávalók (két rúdhoz):
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • kb 3 dl tej
  • 2 ek darált dió
  • 2 ek kókuszreszelék
  • ízlés szerint mehet bele vaníliás cukor, fahéj, kávé, rum, méz vagy baracklekvár
  • 2 ek kakaópor (a tészta egyik felébe)
  • 2 ek narancslé (a tészta másik felébe)

    1. A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, egy késsel kettévágjuk.

    2. Az egyik felébe beletesszük a kakaóport, a másikba a narancslét, (narancshéjat).

    3. Hidegre tesszük kb. fél órára, azután kb. fél méternyi alufóliára tesszük a sötét színű tészta felét, egy széles pengéjű kés segítségével egyenletes fél centis vastagságúra lapogatjuk, de alufóliát ráfektetve sodrófával is egyenletessé varázsolhatjuk.

    4. A világos színű tészta felét rátesszük a lapos sötét színűre, szépen rákenegetjük, és az alufólia segítségével feltekerjük a két tésztát, mint a palacsintát.

    5. A maradék tésztával ugyanígy járunk el, abból egy másik rúd ugyanilyen sütink lesz.

    6. Az elkészült sütirudakat betesszük a mélyhűtőbe, ha ott tároljuk, akár 1-2 hónapig is fogyasztható, (ha addig el nem fogy).
    Tálaláskor tetszés szerinti vastagságú szeletekre vágjuk.

  •  

     

           Dal 
    az életről
          

    Néha nehéz,
    néha könnyebb,
    néha mosoly,
    néha könnyek,
    néha megbocsátás,
    néha ítélet,
    néha csüggedés,
    néha remények.
    Az Élet az,
    mely nyomomba' jár
    ha megállok,
    ő is megáll

    s vár,
    hogy induljak már,
    mert nincs idő
    ott van mögöttem
    a következő,
    kit lökdösni,
    rúgni kell

    és bíztatni,
    ha menni nem akar:
    "Igyekezz!
    Végezd életed hamar!"

    Néha ilyen,
    néha olyan,
    a fő, hogy
    ne vedd komolyan
    ne hallgass rá,
    mondjon, 'mit akar,
    hisz nemsoká'
    minden jó lesz
    a közömbös
    -kedves föld
    betakar.

     Őri István

     

     

     

    Csodák töletek
     
    Kedves portálok
     
    Csodaszépek
     
    Mások csodás portáljai
     
    Látogatásaim
     

    Másik portáljaim




     

     http://nessa.kepeslap.com

     

    /

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

                    

    width=

     

    Ingyen weblap sablonok banner kép

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     
    bejelentkezés
    Felhasználónév:

    Jelszó:
    SúgóSúgó
    Regisztráció
    Elfelejtettem a jelszót
     

    Online fordító

     

    Szöveg:

     

    Irány:

     

    A legfrissebb hírek Super Mario világából, plusz információk, tippek-trükkök, végigjátszások!    *****    Ha hagyod, hogy magával ragadjon a Mario Golf miliõje, akkor egy egyedi és életre szóló játékélménnyel leszel gazdagabb!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, nagyon fontos idõnként megtudni, mit rejteget. Keress meg és nézzünk bele együtt. Várlak!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését!    *****    rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com - rose-harbor.hungarianforum.com    *****    Vérfarkasok, boszorkányok, alakváltók, démonok, bukott angyalok és emberek. A világ oly' színes, de vajon békés is?    *****    Az emberek vakok, kiváltképp akkor, ha olyasmivel találkoznak, amit kényelmesebb nem észrevenni... - HUNGARIANFORUM    *****    Valahol Delaware államban létezik egy város, ahol a természetfeletti lények otthonra lelhetnek... Közéjük tartozol?    *****    Minden mágia megköveteli a maga árát... Ez az ár pedig néha túlságosan is nagy, hogy megfizessük - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Why do all the monsters come out at night? - FRPG - Aktív közösség    *****    Az oldal egy évvel ezelõtt költözött új otthonába, azóta pedig az élet csak pörög és pörög! - AKTÍV FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK    *****    Vajon milyen lehet egy rejtélyekkel teli kisváros polgármesterének lenni? És mi történik, ha a bizalmasod árul el?    *****    A szörnyek miért csak éjjel bújnak elõ? Az ártatlan külsõ mögött is lapulhat valami rémes? - fórumos szerepjáték    *****    Ünnepeld a magyar költészet napját a Mesetárban! Boldog születésnapot, magyar vers!    *****    Amikor nem tudod mit tegyél és tanácstalan vagy akkor segít az asztrológia. Fordúlj hozzám, segítek. Csak kattints!    *****    Részletes személyiség és sors analízis + 3 éves elõrejelzés, majd idõkorlát nélkül felteheted a kérdéseidet. Nézz be!!!!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek érdemes belenéznie. Ez csak intelligencia kérdése. Tedd meg Te is. Várlak    *****    Új kínálatunkban te is megtalálhatod legjobb eladó ingatlanok között a megfelelõt Debrecenben. Simonyi ingatlan Gportal    *****    Szeretnél egy jó receptet? Látogass el oldalamra, szeretettel várlak!    *****    Minõségi Homlokzati Hõszigetelés. Vállaljuk családi házak, lakások, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését.