Köszönöm,hogy benéztél!
Van úgy, hogy találkozunk valakivel,
talán sohase láttuk addig,
de alighogy rápillantunk,
érdekel, még mielőtt egy
szót is váltottunk volna."
Remélem ti is így lesztek
és még sokszor benéztek.
Segítsetek
,Katt a párnára.
Bővülni fog ,nézz be többszőr.
|
|
|
Menű |
|
| |
|
Új csodák |
|
| |
Főoldal
Gyerekeknek
http://barbie.everythinggirl.com/
http://www.egyszervolt.hu/ret/
http://www.minimax.hu/index.php
http://www.startlapjatekok.hu
http://teveclub.hu/
http://www.levendulaneni.
DÍJAIM
KÖSZÖNÖM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
érdemes odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.
A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitől kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek..
Az én általam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatív Blogger díjjal
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitöl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok
a kiválasztott személyeknek .
Kiválasztottaim:
Lady Lunától kaptam
megtisztelt a barátságával.
Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,
és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a
személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal
megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!
Jenikém,a Druszám,Mamka,
Annától
Köszönöm.
X X
|
|
"Mindennap
megszünik valami,
amiért az ember
szomorkodik,
s mindíg
születik valami,
amiért érdemes
élni
és küzdeni".
(Herakleitos)
Olyan jó néha angyalt lesni
S angyalt lesve
a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni,
mesék tavában megfürödni
S mesék tavában mélyen,
mélyen ezt
a világot elfeledni.
|
|
|
|
Ananászos pulykamell aprópecsenye. Konyhatündér oldaláról
Hozzávalók:
50 dkg pulykamellfilé (kockákra vágva)
1/2 darabolt ananász (konzerv vagy friss)
1 dl tejszín
só, bors, őrölt rozmaring, gyömbér, olaj
1. A pulykamellet megmossuk, kisebb kockákra vágjuk, a serpenyőben kevés olajban megpirítjuk.
2. Kevés vizet a hús alá öntve, fűszerezzük, lefedve pároljuk.
3. Az ananászt megpucoljuk (a konzervet kinyitjuk), feldaraboljuk, a húshoz tesszük.
4. Ha megpuhult a hús (kb.1/2 óra), a levét kevés tejszínnel sűrítjük.
Hagymás rozmaringos pulykamellszelet Hozzávalók 2-3 személyre:
60 dkg pulykamellfilé
1-2 hagyma (új főzőhagyma)
só, bors, rozmaring, olaj
1. A hagymát felkarikázzuk, a húst megmossuk, felszeleteljük.
2. Tűzálló edénybe kevés olajat öntünk, a hússzeleteket beletesszük, megszórjuk a hagymakarikákkal, sózzuk, borsozzuk, és friss rozmaringot szórunk a tetejükre.
3. Sütőben közepes lángon sütjük, amíg szépen megpirulnak a husik (30-35 perc).
Ananásszal töltött csirke Hozzávalók:
1 tölteni való csirke
25 dkg rizs
1 darabolt ananász (konzerv)
1 ek zellerzöld apróra vágva
2 ek mazsola
2 ek olvasztott vaj
só, bors, curry, majoranna, olaj
1. A csirke és az olaj kivételével keverjük össze a hozzávalókat.
2. Sózzuk be a csirkét, töltsük meg a masszával, tűzzük össze a bőrét, tegyük tepsibe, öntsünk hozzá annyi olajat, hogy ujjnyi vastagon álljon a tepsiben.
3. Sütés közben locsolgassuk a zsírjával, pirulásig süssük, (kb. 1 óra).
Gyümölccsel töltött szűzpecsenye Hozzávalók:
70 dkg szűzpecsenye
néhány szem gyümölcs (pl:aszalt szilva, vagy sárgabarack)
sajt (márványsajt, vagy camambert)
néhány szelet császárszalonna
só, bors, kakukkfű
1 ek olaj a sütéshez + víz
1. A húst mossuk meg, kicsit klopfoljuk ki, fűszerezzük.
2. A húsra tegyük egy sorba a gyümölcsöket, és a sajtot, tekerjük fel, mint a palacsintát, tekerjük körbe a szalonna szeletekkel, és alufóliával csomagoljuk be jó szorosan.
3. Egy tepsibe tegyünk egy ek olajat és annyi vizet, hogy kényelmesen beborítsa a tepsi alját, tegyük bele az alufóliába csomagolt hústekercset, és sütőben közepes lángon süssük kb. 1-1,5 órát.
4. Ha megsült a hús, a szaftját egy kis edényben, tejszínnel besűríthetjük, és a hússal tálalhatjuk.
Marhahús leves Hozzávalók:
50-60 dkg marhahús
1 hagyma
5-6 sárgarépa
2-3 fehérrépa
1 zeller
só, bors, babérlevél, szerecsendió, kurkuma
1/2 kk pirospaprikakrém
1. A húst megmossuk, egy lábos vízben feltesszük főni, a hagymát megpucoljuk, a hús mellé tesszük, a többi zöldséget is megpucoljuk és a levesbe tesszük.
2. Fűszerezzük, és kivárjuk amíg megpuhul a hús (kb. 2-2,5 óra), közben ha a zöldségek hamarabb megpuhulnak, azokat kiszedjük egy tálra.
3. Ha a hús is megpuhult, kiszedjük, felszeleteljük, a levesbe belefőzzük a tésztát, és tálaljuk a forró levest a főtt zöldségekkel együtt.
...............
Mézes-szegfűszeges sertésragu
Hozzávalók: 50 dkg sertéshús (karaj, vagy comb) 2 dl tej 1 ek méz vöröshagyma só, bors, szegfűszeg
A húst megmossuk, felkockázzuk, kevés olajon kicsit megpirítjuk.
A tejet mézzel elkeverjük, a húsra öntjük, hozzátesszük az egészben hagyott hagymát, és a fűszereket.
Lefedve lassú tüzön puhára pároljuk.
Rizzsel tálaljuk. Készíthetjük pulykamellből is.
..............................
Sütik .Habos almás-mákos lepény
Hozzávalók:
30 dkg liszt
15 dkg margarin
12 dkg cukor
4 tojás sárgája
1-2 ek tejföl vagy pici tej
csipet só
1/2 tasak sütőpor
Töltelék:
1 kg alma
10-15 dkg őrölt mák (vagy dió)
cukor
vaníliás cukor
a tojások felvert habja
1. Tésztát gyúrunk, ha kemény, még adhatunk hozzá tejfölt.
2. Hidegre tesszük, amíg a tölteléket elkészítjük.
3. Az almát megpucoljuk, lereszeljük, levét jól kinyomkodjuk, hogy ne áztassa el a tésztát, majd a cukorral, és a darált mákkal (dióval) összekeverjük.
4. A tésztát félujjnyi vastagságúra nyújtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztára kenjük a tölteléket, kb. 25 percig sütjük.
5. Közben keményre felverjük a tojásfehérjéket, aztán porcukorral, vaníliás cukorral ízesítjük.
6. A félig sült süteményre rákenjük a 4 tojás felvert, cukrozott habját, lassú tűznél sütjük tovább, amíg megpirul a tojáshab a süti tetején. Készíthetjük kerek tortaformában is.
Mézes krémes lepény Hozzávalók:
40 dkg liszt
2 tojás
10 dkg cukor
2 ek meleg méz
5 dkg margarin
1 kk szódabikarbóna
1 kk mézes fűszerkeverék, 1 kk fahéj
a krémhez:
20 dkg margarin
15 dkg porcukor
5 ek liszt
1/2 l tej
vaníliás cukor, narancshéj
(a csokis változathoz 2 ek kakaópor)
a tetejére lehet csokimázat kenni:
tortabevonó étcsoki
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 3 egyenlő részre osztjuk, egyenként kinyújtjuk, kisütjük őket, (5-7 perc alatt megsülnek).
2. A krémhez a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, habosra keverjük.
3. A lisztet kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet melegítjük, hozzáöntjük a kikevert lisztes sűrítő keveréket, reszelt narancshéjjal ízesítjük, kevergetve sűrűre főzzük.
4. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert margarinhoz, elkeverjük, (ha csomós lett, botmixerrel segíthetünk rajta).
5. A kisült tésztalapokat sorban egymásra rakva megkenjük a krémmel.
6. A tortabevonót felolvasztjuk, rákenjük a harmadik lap tetejére, és hidegre tesszük.
7. Másnapra puhul meg a tészta teljesen, kb. 2 x 4 cm-es szeletekre vágjuk.
Őszibarackos - kókuszos krémes torta
Hozzávalók: A tésztához (a poharas süti tésztája):
1 tojás
1 bögre cukor
2 bögre liszt
1 sütőpor, (1 vaníliás cukor)
kb. 1 bögre tej
1/2 bögre kókuszreszelék
1-2 őszibarack (feldarabolva)
1. A tojást a cukorral, vaníliával habosra keverjük, a lisztet, sütőport hozzáadjuk, fokozatasan adjuk hozzá a tejet, amíg könnyen keverhetővé válik, (ha túl híg, nem sül át a belseje).
2. A tésztába keverjük a kókuszt és a barackot is.
3. Sütőpapírral kibélelt, vagy vajazott - lisztezett tortaformába öntjük, közepes lángon sütjük, amíg a tepsi falától láthatólag kész elválni piruló tetejű sütink.
A krémhez (a mézes krémes krémje):
10 dkg margarin
7 dkg porcukor
2 ek liszt
1/4 l tej
vaníliás cukor, narancshéj
1 torta zselé vagy zselatin, + 2-3 ek narancslé
1. A krémhez a margarint a porcukorral, vaníliás cukorral, habosra keverjük.
2. A lisztet kevés tejjel kikeverjük, a többi tejet melegítjük, hozzáöntjük a kikevert lisztes sűrítő keveréket, reszelt narancshéjjal ízesítjük, kevergetve sűrűre főzzük.
3. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert margarinhoz, elkeverjük, (ha csomós lett, botmixerrel segíthetünk rajta).
4. A zselatint a csomagoláson olvasható utasítás szerint pici vízzel kikeverjük, kevés narancslével felöntve, mikróban 10 másodperc alatt megmelegítjük (nehogy kifusson!), a krémhez öntjük, elkeverjük.
5. A kisült tortát, miután kissé kihült, két vagy három lapra vágjuk (attól függően, milyen magas lett a torta), az alsó lapot a tortaforma alján hagyva megkenjük a krémmel, a torta tetejét visszahelyezzük, a kapcsos tortaforma karimáját köré pattintjuk, és hidegre tesszük.
6. Néhány óra múlva, fogyasztás előtt a tortát díszíthetjük tejszínhabbal, barackkal, rózsaszirommal.
.Kivis-banános gyümölcstorta
Hozzávalók:
1 gyümölcstortalap
1 főzős vaníliapuding
1/2 l tej
3 ek cukor + 1 vaníliás cukor
1 banán, 3 kivi
színtelen tortabevonó zselé
1. Elkészítjük a pudingot, a cukorral, vaníliás cukorral ízesítjük. Ráöntjük a tortalapra.
1. A gyümölcsöket rákarikázzuk.
1. Ha nem fogyasztjuk el azonnal, tegyünk rá tortabevonó zselét, a rajta szereplő utasítások szerint készítsük el, egyenletesen öntsük a tortára, így nem barnulnak meg a gyümölcsök.
Csigakeksz (tojás nélkül)
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg cukor
kb 2 dl tej
sütőpor, vaníliás cukor, 1 kk gyömbér
2 ek kakaópor
1. A tésztához az anyagokat a kakaópor kivételével összegyúrjuk, két egyenlő részre osztjuk, külön tálba helyezzük, és az egyik adaghoz hozzágyúrjuk a kakaóport.
2. A tésztákat hidegre tesszük kb. fél órára, aztán kinyújtjuk mindkét tésztát külön-külön fél centi vastagságúra, egymásra tesszük a kakaóst és a nem kakaóst, sodrófával még nyújtjuk egy kicsit együtt a kettőt, hogy összetapadjanak, majd feltekerjük, mint a palacsintát.
3. Éles késsel fél centi vastag szeletekre vágjuk, a csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és közepes lángon sütjük. (10-12 perc alatt megsülnek.)
Puha mézeskalács Hozzávalók:
50 dkg liszt
25 dkg langyos méz
15 dkg cukor
5 dkg olvasztott margarin
2 dkg szalalkáli (tejben oldva)+ késhegynyi szódabikarbóna
3 tojássárgája + 1 egész tojás
mézeskalács fűszerkeverék
A mázhoz
5-6 ek porcukor + 2 tojásfehérje
1. Összegyúrjuk a tésztát, egy éjszakára hidegre tesszük
2. Másnap formákat szaggatunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, közepes lángon kisütjük (hamar megsül, 10-12 perc alatt).
3. Ha díszes mézeseket szeretnénk, a sok porcukorral (attól fog szépen megkeményedni) elkeverjük a tojásfehérjét (nem kell felverni), kilyukasztjuk egy zacskó csücskét, beletöltjük a cukros mázat, és kicifrázzuk a mézeseket.
Vaníliás csók
Hozzávalók:
12 dkg margarin
12 dkg cukor
2 vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg liszt
1/2 sütőpor
citromhéj
10 dkg darált dió
porcukor, étcsoki a díszítéshez
1. A margarint, a porcukrot, vaníliás cukrot, habverővel krémesre keverjük, a tojásokat is egyenként hozzáadjuk, majd a liszttel és a sütőporral, a dióval, citromhéjjal simára keverjük.
2. A tésztát csillagcsöves nyomózsákba, vagy csücskénél kilyukasztott tiszta zacskóba töltjük, és sütőpapírral bélelt tepsibe halmokat nyomunk (kiskanállal is működik).
3. Előmelegített sütőben közepes lángon 10-12 percig sütjük.
4. A megsült kekszekre felolvasztott étcsokit csurgathatunk, vagy porcukorba forgathatjuk őket.
5. Ha a csoki megdermedt, tegyük a fémdobozba.
Keksztekercs
Hozzávalók (két rúdhoz):
50 dkg háztartási keksz
15 dkg margarin
10 dkg cukor
kb 3 dl tej
2 ek darált dió
2 ek kókuszreszelék
ízlés szerint mehet bele vaníliás cukor, fahéj, kávé, rum, méz vagy baracklekvár
2 ek kakaópor (a tészta egyik felébe)
2 ek narancslé (a tészta másik felébe)
1. A tésztához az anyagokat összegyúrjuk, egy késsel kettévágjuk.
2. Az egyik felébe beletesszük a kakaóport, a másikba a narancslét, (narancshéjat).
3. Hidegre tesszük kb. fél órára, azután kb. fél méternyi alufóliára tesszük a sötét színű tészta felét, egy széles pengéjű kés segítségével egyenletes fél centis vastagságúra lapogatjuk, de alufóliát ráfektetve sodrófával is egyenletessé varázsolhatjuk.
4. A világos színű tészta felét rátesszük a lapos sötét színűre, szépen rákenegetjük, és az alufólia segítségével feltekerjük a két tésztát, mint a palacsintát.
5. A maradék tésztával ugyanígy járunk el, abból egy másik rúd ugyanilyen sütink lesz.
6. Az elkészült sütirudakat betesszük a mélyhűtőbe, ha ott tároljuk, akár 1-2 hónapig is fogyasztható, (ha addig el nem fogy). Tálaláskor tetszés szerinti vastagságú szeletekre vágjuk.
| | |
|
|
Dal
az életről
Néha nehéz,
néha könnyebb,
néha mosoly,
néha könnyek,
néha megbocsátás,
néha ítélet,
néha csüggedés,
néha remények.
Az Élet az,
mely nyomomba' jár
ha megállok,
ő is megáll
s vár,
hogy induljak már,
mert nincs idő
ott van mögöttem
a következő,
kit lökdösni,
rúgni kell
és bíztatni,
ha menni nem akar:
"Igyekezz!
Végezd életed hamar!"
Néha ilyen,
néha olyan,
a fő, hogy
ne vedd komolyan
ne hallgass rá,
mondjon, 'mit akar,
hisz nemsoká'
minden jó lesz
a közömbös
-kedves föld
betakar.
Őri István
|
|
|
Csodák töletek |
|
| |
|
Kedves portálok |
|
| |
|
Csodaszépek |
|
| |
|
Mások csodás portáljai |
|
| |
|
Látogatásaim |
|
| |
|
|