barbadosz

Foldal

 

                       

 


 Kpeslap kldse


Ksznm,hogy benztl!

Van gy, hogy tallkozunk valakivel,
taln sohase lttuk addig,
de alighogy rpillantunk,
rdekel, mg mieltt egy
szt is vltottunk volna."

Remlem ti is gy lesztek
s mg sokszor benztek. 

 Segtsetek

//szorme.gportal.hu/

,Katt a prnra.

Bvlni fog ,nzz be tbbszr.

 

 

 

 

 

 

Men
 
j csodk
 

 

     

   Foldal

  Gyerekeknek

http://barbie.everythinggirl.com/

http://www.egyszervolt.hu/ret/

http://www.minimax.hu/index.php

http://www.startlapjatekok.hu

http://teveclub.hu/ 

http://www.levendulaneni.

 

DJAIM

KSZNM Anna

 

A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JR DJAT!

 


2

Napjaink hatalmas weboldal-kavalkdjban
 rdemes
odafigyelni a legjobbakra.
A vilg legnagyobb kzssgi oldalainak,
a vilghl legjobbjainak jr elismers 
djazottjait internetes tmegkultrja, legnagyobb 
elismerst kapjanak,felfigyelve gy egymsra.

A szablyok rtelmben:
kiteszem a logt az oldalamon jl lthat helyre, 
belinkelem
azt a szemlyt, akitl kaptam, 
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat, 
zenetet hagyok a kivlasztott  szemlyeknek..

Az n ltalam javasolt oldalak

//honeyjen-oldala.gportal.hu/

//pro.domo.gportal.hu/

//mamka.gportal.hu/

Lady Luna

Mamka



1

 

A Kreatv Blogger djjal 
Anna ajndkozott meg.
Nagyon szpen ksznm neki!
A szablyok rtelmben:
kiteszem a  lgt
oldalamon, jl lthat helyre,
belinkelem azt a szemlyt,
akitl kaptam,
megnevezek 5   weboldalt,
belinkelem ket,s zenetet hagyok 
a kivlasztott szemlyeknek
 .

 

Kivlasztottaim:

 

Lady Luntl kaptam

 

megtisztelt a bartsgval.

 

Bartsg dj.2008
Ajndkozd meg azt a szemlyt,
aki gy rzed a Bartod,

s megrdemli ezt a djat.
Linkeld be azt a

szemlyt akitl kaptad,
s azt akit a Bartsgoddal

megtisztelsz!
n gy rzem,
az n Leg-Kedvesebb Bartaim!

 

Jenikm,a Druszm,Mamka,

Lady Luna
 

 

Anntl

Ksznm.

 

                      

 

 

 

 

X X

 

 


 

"Mindennap

 megsznik valami,
amirt az ember

 szomorkodik,
 s mindg

szletik valami,
amirt rdemes

 lni
s kzdeni".
(Herakleitos)

             

 

 

Olyan j nha angyalt lesni
S angyalt lesve

 a csillagok kzt
Isten szekert megkeresni.
nneplben elbe menni,

 mesk tavban megfrdni
S mesk tavban mlyen,

 mlyen ezt

 a vilgot elfeledni.

 

 

Add a Startlaphoz

Ananszos pulykamell aprpecsenye. Konyhatndr oldalrl

Hozzvalk:
  • 50 dkg pulykamellfil (kockkra vgva)
  • 1/2 darabolt anansz (konzerv vagy friss)
  • 1 dl tejszn
  • s, bors, rlt rozmaring, gymbr, olaj


    1. A pulykamellet megmossuk, kisebb kockkra vgjuk, a serpenyben kevs olajban megpirtjuk.

    2. Kevs vizet a hs al ntve, fszerezzk, lefedve proljuk.

    3. Az ananszt megpucoljuk (a konzervet kinyitjuk), feldaraboljuk, a hshoz tesszk.

    4. Ha megpuhult a hs (kb.1/2 ra), a levt kevs tejsznnel srtjk.

    Hagyms rozmaringos pulykamellszelet
    Hozzvalk 2-3 szemlyre:

  • 60 dkg pulykamellfil
  • 1-2 hagyma (j fzhagyma)
  • s, bors, rozmaring, olaj

    1. A hagymt felkarikzzuk, a hst megmossuk, felszeleteljk.

    2. Tzll ednybe kevs olajat ntnk, a hsszeleteket beletesszk, megszrjuk a hagymakarikkkal, szzuk, borsozzuk, s friss rozmaringot szrunk a tetejkre. 

    3. Stben kzepes lngon stjk, amg szpen megpirulnak a husik (30-35 perc).

    Anansszal tlttt csirke
    Hozzvalk:

  • 1 tlteni val csirke
  • 25 dkg rizs
  • 1 darabolt anansz (konzerv)
  • 1 ek zellerzld aprra vgva
  • 2 ek mazsola
  • 2 ek olvasztott vaj
  • s, bors, curry, majoranna, olaj

    1. A csirke s az olaj kivtelvel keverjk ssze a hozzvalkat.

    2. Szzuk be a csirkt, tltsk meg a masszval, tzzk ssze a brt, tegyk tepsibe, ntsnk hozz annyi olajat, hogy ujjnyi vastagon lljon a tepsiben. 

    3. Sts kzben locsolgassuk a zsrjval, pirulsig sssk, (kb. 1 ra).

    Gymlccsel tlttt szzpecsenye
    Hozzvalk:
  • 70 dkg szzpecsenye
  • nhny szem gymlcs (pl:aszalt szilva, vagy srgabarack)
  • sajt (mrvnysajt, vagy camambert)
  • nhny szelet csszrszalonna
  • s, bors, kakukkf
  • 1 ek olaj a stshez + vz

    1. A hst mossuk meg, kicsit klopfoljuk ki, fszerezzk.

    2. A hsra tegyk egy sorba a gymlcsket, s a sajtot, tekerjk fel, mint a palacsintt, tekerjk krbe a szalonna szeletekkel, s aluflival csomagoljuk be j szorosan.

    3. Egy tepsibe tegynk egy ek olajat s annyi vizet, hogy knyelmesen bebortsa a tepsi aljt, tegyk bele az alufliba csomagolt hstekercset, s stben kzepes lngon sssk kb. 1-1,5 rt. 

    4. Ha megslt a hs, a szaftjt egy kis ednyben, tejsznnel besrthetjk, s a hssal tlalhatjuk.

  •  

    Marhahs leves
    Hozzvalk:
  • 50-60 dkg marhahs
  • 1 hagyma
  • 5-6 srgarpa
  • 2-3 fehrrpa
  • 1 zeller
  • s, bors, babrlevl, szerecsendi, kurkuma
  • 1/2 kk pirospaprikakrm

    1. A hst megmossuk, egy lbos vzben feltesszk fni, a hagymt megpucoljuk, a hs mell tesszk, a tbbi zldsget is megpucoljuk s a levesbe tesszk.

    2. Fszerezzk, s kivrjuk amg megpuhul a hs (kb. 2-2,5 ra), kzben ha a zldsgek hamarabb megpuhulnak, azokat kiszedjk egy tlra.

    3. Ha a hs is megpuhult, kiszedjk, felszeleteljk, a levesbe belefzzk a tsztt, s tlaljuk a forr levest a ftt zldsgekkel egytt.

    ...............
  • Mzes-szegfszeges sertsragu

    Hozzvalk:
    50 dkg sertshs (karaj, vagy comb)
    2 dl tej
    1 ek mz
    vrshagyma
    s, bors, szegfszeg


  • A hst megmossuk, felkockzzuk, kevs olajon kicsit megpirtjuk.
  • A tejet mzzel elkeverjk, a hsra ntjk, hozztesszk az egszben hagyott hagymt, s a fszereket.
  • Lefedve lass tzn puhra proljuk.
  • Rizzsel tlaljuk.
    Kszthetjk pulykamellbl is.
  • ..............................
  • Stik .Habos alms-mkos lepny

    Hozzvalk:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 4 tojs srgja
  • 1-2 ek tejfl vagy pici tej
  • csipet s
  • 1/2 tasak stpor

    Tltelk:
  • 1 kg alma
  • 10-15 dkg rlt mk (vagy di)
  • cukor
  • vanlis cukor
  • a tojsok felvert habja


    1. Tsztt gyrunk, ha kemny, mg adhatunk hozz tejflt.

    2. Hidegre tesszk, amg a tltelket elksztjk.

    3. Az almt megpucoljuk, lereszeljk, levt jl kinyomkodjuk, hogy ne ztassa el a tsztt, majd a cukorral, s a darlt mkkal (dival) sszekeverjk.

    4. A tsztt flujjnyi vastagsgra nyjtjuk, vajazott, lisztezett tepsibe tesszk. A tsztra kenjk a tltelket, kb. 25 percig stjk.

    5. Kzben kemnyre felverjk a tojsfehrjket, aztn porcukorral, vanlis cukorral zestjk. 

    6. A flig slt stemnyre rkenjk a 4 tojs felvert, cukrozott habjt, lass tznl stjk tovbb, amg megpirul a tojshab a sti tetejn.
    Kszthetjk kerek tortaformban is.

     

  • Mzes krmes lepny
    Hozzvalk:
  • 40 dkg liszt
  • 2 tojs
  • 10 dkg cukor
  • 2 ek meleg mz
  • 5 dkg margarin
  • 1 kk szdabikarbna
  • 1 kk mzes fszerkeverk, 1 kk fahj

    a krmhez:
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 5 ek liszt
  • 1/2 l tej
  • vanlis cukor, narancshj
  • (a csokis vltozathoz 2 ek kakapor)

    a tetejre lehet csokimzat kenni:
  • tortabevon tcsoki

    1. A tszta hozzvalit sszegyrjuk, 3 egyenl rszre osztjuk, egyenknt kinyjtjuk, kistjk ket, (5-7 perc alatt megslnek).

    2. A krmhez a margarint a porcukorral, vanlis cukorral, habosra keverjk.

    3. A lisztet kevs tejjel kikeverjk, a tbbi tejet melegtjk, hozzntjk a kikevert lisztes srt keverket, reszelt narancshjjal zestjk, kevergetve srre fzzk.

    4. Ha kihlt, hozzadjuk a cukorral kikevert margarinhoz, elkeverjk, (ha csoms lett, botmixerrel segthetnk rajta).

    5. A kislt tsztalapokat sorban egymsra rakva megkenjk a krmmel.

    6. A tortabevont felolvasztjuk, rkenjk a harmadik lap tetejre, s hidegre tesszk.

    7. Msnapra puhul meg a tszta teljesen, kb. 2 x 4 cm-es szeletekre vgjuk.


  • szibarackos - kkuszos krmes torta

    Hozzvalk:
    A tszthoz (a poharas sti tsztja):
  • 1 tojs 
  • 1 bgre cukor
  • 2 bgre liszt
  • 1 stpor, (1 vanlis cukor)
  • kb. 1 bgre tej
  • 1/2 bgre kkuszreszelk
  • 1-2 szibarack (feldarabolva)

    1. A tojst a cukorral, vanlival habosra keverjk, a lisztet, stport hozzadjuk, fokozatasan adjuk hozz a tejet, amg knnyen keverhetv vlik, (ha tl hg, nem sl t a belseje).

    2. A tsztba keverjk a kkuszt s a barackot is. 

    3. Stpaprral kiblelt, vagy vajazott - lisztezett tortaformba ntjk, kzepes lngon stjk, amg a tepsi faltl lthatlag ksz elvlni pirul tetej stink.

    A krmhez (a mzes krmes krmje):
  • 10 dkg margarin
  • 7 dkg porcukor
  • 2 ek liszt
  • 1/4 l tej
  • vanlis cukor, narancshj
  • 1 torta zsel vagy zselatin, + 2-3 ek narancsl

    1. A krmhez a margarint a porcukorral, vanlis cukorral, habosra keverjk.

    2. A lisztet kevs tejjel kikeverjk, a tbbi tejet melegtjk, hozzntjk a kikevert lisztes srt keverket, reszelt narancshjjal zestjk, kevergetve srre fzzk.

    3. Ha kihlt, hozzadjuk a cukorral kikevert margarinhoz, elkeverjk, (ha csoms lett, botmixerrel segthetnk rajta).

    4. A zselatint a csomagolson olvashat utasts szerint pici vzzel kikeverjk, kevs narancslvel felntve, mikrban 10 msodperc alatt megmelegtjk (nehogy kifusson!), a krmhez ntjk, elkeverjk.

    5. A kislt tortt, miutn kiss kihlt, kt vagy hrom lapra vgjuk (attl fggen, milyen magas lett a torta), az als lapot a tortaforma aljn hagyva megkenjk a krmmel, a torta tetejt visszahelyezzk, a kapcsos tortaforma karimjt kr pattintjuk, s hidegre tesszk.

    6. Nhny ra mlva, fogyaszts eltt a tortt dszthetjk tejsznhabbal, barackkal, rzsaszirommal.

  • .Kivis-bannos gymlcstorta


    Hozzvalk:
  • 1 gymlcstortalap
  • 1 fzs vanliapuding
  • 1/2 l tej
  • 3 ek cukor + 1 vanlis cukor
  • 1 bann, 3 kivi
  • szntelen tortabevon zsel

    1. Elksztjk a pudingot, a cukorral, vanlis cukorral zestjk. Rntjk a tortalapra.

    1. A gymlcsket rkarikzzuk.

    1. Ha nem fogyasztjuk el azonnal, tegynk r tortabevon zselt, a rajta szerepl utastsok szerint ksztsk el, egyenletesen ntsk a tortra, gy nem barnulnak meg a gymlcsk.

    Csigakeksz (tojs nlkl)

    Hozzvalk:
  • 60 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg cukor
  • kb 2 dl tej
  • stpor, vanlis cukor, 1 kk gymbr
  • 2 ek kakapor 

    1. A tszthoz az anyagokat a kakapor kivtelvel sszegyrjuk, kt egyenl rszre osztjuk, kln tlba helyezzk, s az egyik adaghoz hozzgyrjuk a kakaport.

    2. A tsztkat hidegre tesszk kb. fl rra, aztn kinyjtjuk mindkt tsztt kln-kln fl centi vastagsgra, egymsra tesszk a kakast s a nem kakast, sodrfval mg nyjtjuk egy kicsit egytt a kettt, hogy sszetapadjanak, majd feltekerjk, mint a palacsintt.

    3. les kssel fl centi vastag szeletekre vgjuk, a csigkat stpaprral blelt tepsibe tesszk, s kzepes lngon stjk. (10-12 perc alatt megslnek.) 

     

  • Puha mzeskalcs
    Hozzvalk:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg langyos mz
  • 15 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott margarin
  • 2 dkg szalalkli (tejben oldva)+ kshegynyi szdabikarbna
  • 3 tojssrgja + 1 egsz tojs
  • mzeskalcs fszerkeverk

    A mzhoz
  • 5-6 ek porcukor + 2 tojsfehrje

    1. sszegyrjuk a tsztt, egy jszakra hidegre tesszk

    2. Msnap formkat szaggatunk belle, stpaprral blelt tepsibe tesszk, kzepes lngon kistjk (hamar megsl, 10-12 perc alatt). 

    3. Ha dszes mzeseket szeretnnk, a sok porcukorral (attl fog szpen megkemnyedni) elkeverjk a tojsfehrjt (nem kell felverni), kilyukasztjuk egy zacsk cscskt, beletltjk a cukros mzat, s kicifrzzuk a mzeseket.

  • Vanlis csk

    Hozzvalk:
  • 12 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • 2 vanlis cukor
  • 2 tojs
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 stpor
  • citromhj
  • 10 dkg darlt di
  • porcukor, tcsoki a dsztshez

    1. A margarint, a porcukrot, vanlis cukrot, habvervel krmesre keverjk, a tojsokat is egyenknt hozzadjuk, majd a liszttel s a stporral, a dival, citromhjjal simra keverjk.

    2. A tsztt csillagcsves nyomzskba, vagy cscsknl kilyukasztott tiszta zacskba tltjk, s stpaprral blelt tepsibe halmokat nyomunk (kiskanllal is mkdik).

    3. Elmelegtett stben kzepes lngon 10-12 percig stjk.

    4. A megslt kekszekre felolvasztott tcsokit csurgathatunk, vagy porcukorba forgathatjuk ket.

    5. Ha a csoki megdermedt, tegyk a fmdobozba.

  • Keksztekercs

    Hozzvalk (kt rdhoz):
  • 50 dkg hztartsi keksz
  • 15 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • kb 3 dl tej
  • 2 ek darlt di
  • 2 ek kkuszreszelk
  • zls szerint mehet bele vanlis cukor, fahj, kv, rum, mz vagy baracklekvr
  • 2 ek kakapor (a tszta egyik felbe)
  • 2 ek narancsl (a tszta msik felbe)

    1. A tszthoz az anyagokat sszegyrjuk, egy kssel kettvgjuk.

    2. Az egyik felbe beletesszk a kakaport, a msikba a narancslt, (narancshjat).

    3. Hidegre tesszk kb. fl rra, azutn kb. fl mternyi aluflira tesszk a stt szn tszta felt, egy szles pengj ks segtsgvel egyenletes fl centis vastagsgra lapogatjuk, de aluflit rfektetve sodrfval is egyenletess varzsolhatjuk.

    4. A vilgos szn tszta felt rtesszk a lapos stt sznre, szpen rkenegetjk, s az aluflia segtsgvel feltekerjk a kt tsztt, mint a palacsintt.

    5. A maradk tsztval ugyangy jrunk el, abbl egy msik rd ugyanilyen stink lesz.

    6. Az elkszlt stirudakat betesszk a mlyhtbe, ha ott troljuk, akr 1-2 hnapig is fogyaszthat, (ha addig el nem fogy).
    Tlalskor tetszs szerinti vastagsg szeletekre vgjuk.

  •  

     

           Dal 
    az letrl
          

    Nha nehz,
    nha knnyebb,
    nha mosoly,
    nha knnyek,
    nha megbocsts,
    nha tlet,
    nha csggeds,
    nha remnyek.
    Az let az,
    mely nyomomba' jr
    ha megllok,
    is megll

    s vr,
    hogy induljak mr,
    mert nincs id
    ott van mgttem
    a kvetkez,
    kit lkdsni,
    rgni kell

    s bztatni,
    ha menni nem akar:
    "Igyekezz!
    Vgezd leted hamar!"

    Nha ilyen,
    nha olyan,
    a f, hogy
    ne vedd komolyan
    ne hallgass r,
    mondjon, 'mit akar,
    hisz nemsok'
    minden j lesz
    a kzmbs
    -kedves fld
    betakar.

     ri Istvn

     

     

     

    Csodk tletek
     
    Kedves portlok
     
    Csodaszpek
     
    Msok csods portljai
     
    Ltogatsaim
     

    Msik portljaim




     

     http://nessa.kepeslap.com

     

    /

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

                    

    width=

     

    Ingyen weblap sablonok banner kp

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     
    bejelentkezs
    Felhasznlnv:

    Jelsz:
    SgSg
    Regisztrci
    Elfelejtettem a jelszt
     

    Online fordt

     

    Szveg:

     

    Irny:

     

    A PlayStation 3-ra jelentõsen felborultak az erõviszonyok a konzolpiacon. Ha érdekel a PS3 története, akkor kattints ide    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran! Mese, mese, meskete - ha nem hiszed, nézz bele!    *****    Az Anya, ha mûvész - Beszélgetés Hernádi Judittal és lányával, Tarján Zsófival - 2025.05.08-án 18:00 -Corinthia Budapest    *****    ✨ Egy receptes gyûjtemény, ahol a lélek is helyet kapott – ismerd meg a „Megóvlak” címû írást!    *****    Hímes tojás, nyuszipár, téged vár a Mesetár! Kukkants be hozzánk!    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG