Köszönöm,hogy benéztél!
Van úgy, hogy találkozunk valakivel,
talán sohase láttuk addig,
de alighogy rápillantunk,
érdekel, még mielőtt egy
szót is váltottunk volna."
Remélem ti is így lesztek
és még sokszor benéztek.
Segítsetek
,Katt a párnára.
Bővülni fog ,nézz be többszőr.
|
|
|
Menű |
|
| |
|
Új csodák |
|
| |
Főoldal
Gyerekeknek
http://barbie.everythinggirl.com/
http://www.egyszervolt.hu/ret/
http://www.minimax.hu/index.php
http://www.startlapjatekok.hu
http://teveclub.hu/
http://www.levendulaneni.
DÍJAIM
KÖSZÖNÖM Anna
A
LEGJOBB WEBOLDALAKNAK
JÁRÓ DÍJAT!
2
Napjaink hatalmas weboldal-kavalkádjában
érdemes odafigyelni a legjobbakra.
A világ legnagyobb közösségi oldalainak,
a világháló legjobbjainak járó elismerés
díjazottjait internetes tömegkultúrája, legnagyobb
elismerést kapjanak,felfigyelve így egymásra.
A szabályok értelmében:
kiteszem a logót az oldalamon jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitől kaptam,
megnevezek 5 (blogot v.) weboldalt , belinkelem azokat,
üzenetet hagyok a kiválasztott személyeknek..
Az én általam javasolt oldalak
//honeyjen-oldala.gportal.hu/
//pro.domo.gportal.hu/
//mamka.gportal.hu/
1
A Kreatív Blogger díjjal
Anna ajándékozott meg.
Nagyon szépen köszönöm neki!
A szabályok értelmében:
kiteszem a lógót
oldalamon, jól látható helyre,
belinkelem azt a személyt, akitöl kaptam,
megnevezek 5 weboldalt,
belinkelem öket,és üzenetet hagyok
a kiválasztott személyeknek .
Kiválasztottaim:
Lady Lunától kaptam
megtisztelt a barátságával.
Barátság díj.2008
Ajándékozd meg azt a személyt,
aki úgy érzed a Barátod,
és megérdemli ezt a díjat.
Linkeld be azt a
személyt akitől kaptad,
És azt akit a Barátságoddal
megtisztelsz!
Én úgy érzem,
az én Leg-Kedvesebb Barátaim!
Jenikém,a Druszám,Mamka,
Annától
Köszönöm.
X X
|
|
"Mindennap
megszünik valami,
amiért az ember
szomorkodik,
s mindíg
születik valami,
amiért érdemes
élni
és küzdeni".
(Herakleitos)
Olyan jó néha angyalt lesni
S angyalt lesve
a csillagok közt
Isten szekerét megkeresni.
Ünneplőben elébe menni,
mesék tavában megfürödni
S mesék tavában mélyen,
mélyen ezt
a világot elfeledni.
|
|
|
|
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok Minden Ide látógatónak.
A SZÉP HÚSVÉT
Odúkat és kriptákat pattant
S bús árkokig leér a szava:
Ilyen a Húsvét szent tavasza
S ilyen marad.
Miért tudjon Ő az embervérről,
Mikor künn, a Tavaszban,
Minden csoda csodát csinál
S minden drága fizetség megtérül?
Óh, Tavasz, óh, Húsvét,
Emberek ősi biztatója,
Csak azt szórd szét köztünk:
Állandó a tavaszi óra
S ilyen marad.
Krisztus támad és eszmél,
Odúkat és kriptákat pattant.
Van-e gyönyörűbb ennél?
Ady Endre
Tudod-e, honnét származik a húsvéti nyúl és a tojás ?
A tojás a tisztaság, a termékenység és mindenek
előtt az élet szimbóluma. A középkorban még
fizetőeszköz is volt. A kereszténységben a tojás az
újjászületés szimbóluma.
Már a 13. századból vannak írásos emlékeink a
tojás festéséről. 1615-ben Strassburgban említik először
"húsvéti tojás"-ként. Eredetileg a tojások egyszínűek voltak.
A leginkább elterjedt szín Nyugat-Európában piros,
Kelet-Európában pedig arany volt. Csak a 17.
században kezdték többszínűvé festeni,
illetve különféle mintákkal ellátni.
Magyarországon elterjedt a hímes tojás festése,
melyhez a leghülönfélébb technikákat használják fel.
A húsvéti nyúl
A húsvéti nyúl a termékenység szimbóluma és
először a húsvéti képeken a tojás mellet
ábrázolták és a termékenység szimbóluma volt.
Bizáncban a nyúl az állatszimbolikában
Krisztus jele volt. Léteznek más népszokások is,
melyek kapcsolatba kerülnek a nyúllal.
A húsvéti bárány
A húsvéti bárány a fegyvertelenség szimbóluma a
vadállatokkal szemben. Ezen kívül az
ótestamentumban áldozati állat is volt.
Napjainkban is a zsidó rituáléhoz tartozik
pészáh ünepére bárányt vágni és elfogyasztani.
Barna:
száraz hagymahéj - a tojás főzővizébe bőven teszünk a hagymahéjból és legalább 15 percen keresztül hagyjuk, hogy gyöngyözve főjön.
erősre főzött kávé - hagyjuk a kávét kihűlni és ebben áztatjuk a tojásokat
Narancssárga:
pitypang (kutyatej) gyökere - a gyökér kihűlt főzővizében áztatjuk a főtt tojásokat
4 evőkanál paprika + negyed liter víz - 20-30 perces főzés
Zöld:
friss csalánlevél - bőven a tojás főzővizébe
apróra vágott spenót (fagyasztott is lehet) - annyi vizet rakunk rá amennyi ellepi majd kb. 30 percig főzzük
Lila:
lilahagyma héjja - együtt főzni a tojásokkal
céklalével - hagyjuk a főtt tojásokat ázni a lében
Rózsaszín:
csipkebogyó - készítsünk erős csipkebogyóteát (akár filteres is lehet)és a főtt tojásokat abba áztassuk
Sárga:
citrom vagy narancs héj segítségével - kb. 15 percig főzzük a gyümölcs héját és utána tesszük bele a tojásokat
Ezek a természetes anyagok nem károsak AZ egészségre, de NE feledjük, hogy egyes természetben talált festőanyag is lehet káros!
Festési módszerek:
Ha meg akarjuk enni a tojásokat célszerűbb a hidegvizes, áztatásos módszert alkalmazni. Ennél AZ eljárásnál a színek szolidabbak lesznek. Az áztatás akár egy egész nap is lehet hűtőszekrényben.
A forróvizes eljárásnál a szín erőteljesebb lesz.
Mindkét módszernél tartósabb hatást érhetünk el, ha kevés ecetet adunk a színező oldathoz (2 evőkanál 0,25l vízhez).
Díszítés:
A kirándulás alkalmával begyűjtött különböző formájú levelekkel: vizes tojásra rásimítjuk a levelet nejlonharisnyába kötözzük, majd így festjük a tojást.
Mindenkinek jó szórakozást a tojásfestéshez!
Boda Margit: Húsvét
Elindult két tiye-toya,
Csupa pihe kicsi kacsa!
Sárga volt ruhácskájuk,
Friss, modern a frizurájuk.
Tavasz volt! Szép húsvét reggel,
Számoltak a vendégekkel.
Rendbe hoztak udvart, házat,
Sonkát főztek több mint százat!
Készült a sok hímestojás,
Ajándéknak nem is kell más.
Kacsamama mosta, főzte,
Hápi fia festegette.
Várta őket sok-sok gyerek,
Vidám, ünneplő emberek.
Hímes-tojást osztogattak,
Közben jókat falatoztak.
Eljárták a kacsatáncot,
Imádták a vidámságot!
A kis „Hápi” dalolgatta,
Bárcsak mindig húsvét volna!
Magyarországon a húsvét elképzelhetetlen főtt sonka,
főtt tojás, torma és kalács nélkül. Az asztalon megtalálhatók
a friss tavaszi zöldségek, az újhagyma, a retek, uborka is.
Az asztalt üde tavaszi virágokkal, nárcisszal, jácinttal,
barkával, tulipánnal díszítjük.
A disznóhús tartósítására a szükség vitte rá az embereket: muszáj volt a téli hónapokra is húst raktározniuk. A legjobb falatok húsvétkor kerültek elő a kamrából, így a sonka is ekkor kerül az asztalra.
A sonka főzése
Jó ötlet, ha egy éjszakára hideg vízbe tesszük, így kiázik belőle a túl sok só. Mivel egy egész darab sonka még a legnagyobb étvágyú családoknak is sok lenne, általában négy részre osztják: a fartőre, a felsálra, a csülökre és a dióra. A zsíros réteget lehetőleg ne távolítsuk el, mivel ez megakadályozza, hogy a hús kiszáradjon. A sonkát mindig csak lassan főzzük, tehát nem szabad hagyni, hogy felforrjon! A főzőlevet ízesíthetjük zöldségekkel, főszerekkel ízlés szerint, a főzés során ezek az ízek jól átjárják a húst.
|
|
|
|
|
Dal
az életről
Néha nehéz,
néha könnyebb,
néha mosoly,
néha könnyek,
néha megbocsátás,
néha ítélet,
néha csüggedés,
néha remények.
Az Élet az,
mely nyomomba' jár
ha megállok,
ő is megáll
s vár,
hogy induljak már,
mert nincs idő
ott van mögöttem
a következő,
kit lökdösni,
rúgni kell
és bíztatni,
ha menni nem akar:
"Igyekezz!
Végezd életed hamar!"
Néha ilyen,
néha olyan,
a fő, hogy
ne vedd komolyan
ne hallgass rá,
mondjon, 'mit akar,
hisz nemsoká'
minden jó lesz
a közömbös
-kedves föld
betakar.
Őri István
|
|
|
Csodák töletek |
|
| |
|
Kedves portálok |
|
| |
|
Csodaszépek |
|
| |
|
Mások csodás portáljai |
|
| |
|
Látogatásaim |
|
| |
|
|