BRASSI APRPECSENYE
HOZZVALK:-1kgsertshs,-2kgkrumpli,-hagyma,-fokhagyma,-majoranna,-delikt,-szerecsendi,-rltbors.
ELKSZTS:hagymt,fokhagymt megdisztelem s belerakom a hst kifehredni.Megszrom a fszerekkel majd flntm egy kis vzzel,hagyom,hogy puhra fjjn.Amikor megpuhult,zsrjra stm.A krumplit hasbra kistm,majd sszentm a hssal.
RAKOTT SAJTOSHS
HOZZVALK:-1kgsertscomb,-2veg gomba,-15dkgsajt,-2dltejfl,-2dbtojssrga,-majoranna,-szerecsendi,-petrezselyem,-fehrbors,-delikt,-slths fszers.
ELKSZTS:-tepsibe olajat ntk s a kikloffolt hsnak a felt letertem.Megszrom a fszerekkel s rrakom a gombt.A hs msik felvel betakarom s rszrom a reszeltsajtot.A srgkat kikeverem a tejfllel s szttertem a sajt tetejn.Aluflival lefedem a tepsit,gy rakom a stbe.Mikor megpuhult a hs,aluflit leszedem s pirosra stm a tetejt.
RAKOTT ZLDBAB
HOZZVAL:-2kgzldbab vagy srgabab(mirelit is lehet),-olaj,-hagyma,-fokhagyma,-1kgdarlths,-pirospaprika,-pirosarany vagy ers pista,-majoranna,-fehrbors,-egsz kmnymag,-delikt,-2x2dltejfl.
ELKSZTS:ha nem mirelit a bab akkor ssvzben flig megfzm s leszrm.Az olajban megfonnyasztom a hagymt,fokhagymt s megdisztelem a hst benne addig mg ki nem fehredik.Megszrom pirospaprikval majd hozzadom az erspistt meg a felsorolt fszereket.A tepsinek az aljt beolajozom,megszrom egy kis zsemlemorzsval s a babnak a felt letertem.Majd rfektetem az egsz hst s 2dl tejflt elkenek a tetejn.Rtertem a bab msik felt s ennek a tetejre is kenek 2dl tejflt.Stben szp pirosra stm a tetejt,kb:40-50percig.
Hozzvalk 1 szemlyre: * fl csirkemell * 3 karika parasztkolbsz * fl evkanl telzest * 2 vkony szelet szalonna
Elkszts: A csirkemellet megmossuk, szrazra trljk. A vastagabb rszn nylst vgunk a hsba, s bedugjuk a kolbszkarikkat. A csirkemellet bedrzsljk az telzestvel, betekerjk a szalonnaszeletekbe, s lazn alufliba csomagoljuk.
Elkszts: Tzet rakunk, majd amikor mr csak parzslik, beletesszk az aluflis batyukat, s kb. 30 perc alatt megstjk. Kivesszk a parzsbl, vatosan kibontjuk, s kenyrrel, uborkval esetleg alufliban slt burgonyval fogyasztjuk.
Megjegyzs: Munka: kb. 10 perc Fogyaszthat: kb. 40 perc mlva 1 adag: 310 kcal

|