BRASSÓI APRÓPECSENYE
HOZZÁVALÓK:-1kgsertéshús,-2kgkrumpli,-hagyma,-fokhagyma,-majoranna,-delikát,-szerecsendió,-öröltbors.
ELKÉSZÍTÉS:hagymát,fokhagymát megdisztelem és belerakom a húst kifehéredni.Megszórom a fűszerekkel majd fölöntöm egy kis vízzel,hagyom,hogy puhára főjjön.Amikor megpuhult,zsírjára sütöm.A krumplit hasábra kisütöm,majd összeöntöm a hússal.
RAKOTT SAJTOSHÚS
HOZZÁVALÓK:-1kgsertéscomb,-2üveg gomba,-15dkgsajt,-2dltejföl,-2dbtojássárga,-majoranna,-szerecsendió,-petrezselyem,-fehérbors,-delikát,-sülthús fűszersó.
ELKÉSZÍTÉS:-tepsibe olajat öntök és a kikloffolt húsnak a felét leterítem.Megszórom a fűszerekkel és rárakom a gombát.A hús másik felével betakarom és rászórom a reszeltsajtot.A sárgákat kikeverem a tejföllel és szétterítem a sajt tetején.Alufóliával lefedem a tepsit,így rakom a sütőbe.Mikor megpuhult a hús,alufóliát leszedem és pirosra sütöm a tetejét.
RAKOTT ZÖLDBAB
HOZZÁVALÓ:-2kgzöldbab vagy sárgabab(mirelit is lehet),-olaj,-hagyma,-fokhagyma,-1kgdarálthús,-pirospaprika,-pirosarany vagy erős pista,-majoranna,-fehérbors,-egész köménymag,-delikát,-2x2dltejföl.
ELKÉSZÍTÉS:ha nem mirelit a bab akkor sósvízben félig megfőzöm és leszűröm.Az olajban megfonnyasztom a hagymát,fokhagymát és megdisztelem a húst benne addig míg ki nem fehéredik.Megszórom pirospaprikával majd hozzáadom az erőspistát meg a felsorolt fűszereket.A tepsinek az alját beolajozom,megszórom egy kis zsemlemorzsával és a babnak a felét leterítem.Majd ráfektetem az egész húst és 2dl tejfölt elkenek a tetején.Ráterítem a bab másik felét és ennek a tetejére is kenek 2dl tejfölt.Sütőben szép pirosra sütöm a tetejét,kb:40-50percig.
Hozzávalók 1 személyre: * fél csirkemell * 3 karika parasztkolbász * fél evőkanál ételízesítő * 2 vékony szelet szalonna
Előkészítés: A csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük. A vastagabb részén nyílást vágunk a húsba, és bedugjuk a kolbászkarikákat. A csirkemellet bedörzsöljük az ételízesítővel, betekerjük a szalonnaszeletekbe, és lazán alufóliába csomagoljuk.
Elkészítés: Tüzet rakunk, majd amikor már csak parázslik, beletesszük az alufóliás batyukat, és kb. 30 perc alatt megsütjük. Kivesszük a parázsból, óvatosan kibontjuk, és kenyérrel, uborkával esetleg alufóliában sült burgonyával fogyasztjuk.
Megjegyzés: Munka: kb. 10 perc Fogyasztható: kb. 40 perc múlva 1 adag: 310 kcal
|